Ølutsalg

En kort oppsummering av distriktets ølutsalg.
Hyperlink i overskriften til hvert utsalg.

 • Gulating Stavanger
  Gulating er i vekst, og i media har jeg fulgt med og sett at den ene butikken etter den andre poppet opp rundt omkring i landet, gleden ble derfor stor nå de til slutt kom til Stavanger. Godt utvalg fra Norge og utlandet. De har også eget øl brygget hos anerkjente mikrobryggeri i landet. I Stavanger har de også fått på plass growlerfiller og de har litt forskjellig tilgjengelig på fat fat for påfylling. Har også godt utvalg av cider, brus og alkoholfritt. Her kan man også leie tappeutstyr om man skal ha fest og ønsker å servere øl fra fat. Ølsmaking arrangeres også.
 • Gulating Sandnes
  Nylig åpnet Gulating nok en butikk i området. I det nye senteret rett ved Kvadrat har de åpnet Gulating Lura. Over 400 sorter inne, pluss mineralvann og ølutstyr.
 • Det Gode Brygg Sandnes
  Det Gode Brygg åpnet dørene allerede i 2014, og var det første ølutsalget jeg kjenner til i distriktet. De har rundt 300 sorter øl tilgjengelig i butikken, leier ut tappeutstyr og har noen arrangement som ølsmaking. Du finner ølliste og arrangementinfo på nettsiden.
 • Det Gode Brygg Kvadrat
  Dette ølutsalget har ikke åpnet enda, men det kommer.
 • Vinmonopolet Kvadrat
  Den absolutt beste kilden til spennende øl her i distriktet! Vinmonopolet Kvadrat er en av få pol i Norge som har ekstra godt utvalg av øl. Her står mye øl kaldt og det er godt utvalg, godt over 500 sorter øl inne. I tillegg har de bestillingslistene som man også kan benytte seg av. Flere ganger i året har de ølslipp der de tar inn ekstra spennende øl som selges direkte fra eskene.
 • Vaaland 1889 Bryne
  Vaaland er et gammelt ølutsalg som har beholdt bevilning til å selge øl siden de startet opp. Andre ølutsalg la ned når butikkene fikk lov til å selge øl, mens Vaaland aldri avsluttet sin butikk er dermed beholdt bevilningen om ølutsalg. De har riktig nok flyttet butikken over gaten og utvalget er større en noen gang. I tillegg har de kurs, arrangementer og utleie av tappeutstyr.
 • Berentsen Ølutsalg Egersund
  Berentsen har hatt eget utsalg i årevis. Utsalget ligger i samme bygning som bryggeriet, og de har også egne lokaler som leies ut for arrangmenter/selskap.

 

Utenom disse ølutsalgene så er det en del butikker som har et ganske greit utvalg av øl. Meny og MEGA er to kjeder som har satset litt på dette, spesielt Meny som har et ganske så godt utvalg av norsk øl, pluss noe utenlandsk. Har også et greit utvalg av cider.