Bryggerier

Linker i overskriftene.

 • Lervig Aktiebryggeri
  Lervig ble skapt av opprøret etter at Ringnes la ned Tou Bryggeri i Stavanger, dette ville ikke folk finne seg i.
  Ildsjeler i Stavanger satte igang prosessen med å starte opp Lervig, og vi som likte øl drakk Ei Te, Lervig sin første pils som var Mack Pils med en annen etikett. Men hva gjorde vel det for noe, for vi var forbanna, så vi sa Ei Te, og det fekk me!
  Lervig har slitt med varierende kvalitet, men etter Mike Murphy kom inn som Bryggerimester, så snudde alt. Min mening er at Lervig i dag er Norges mest spennende og beste bryggeri. Litt synd at det er vanskelig å få tak i alle godsakene de produserer, men det skyldes dessverre reglene for salg av alkohol her i landet.
  Nok om det, Lervig arrangerer kvelder på bryggeriet med smaking av øl, de har et lite utsalg av øl og merch i bryggeriet og de leverer masse godt øl til hele verden.
 • Salikatt
  Salikatt er et spennende nytt bryggeri som har holdt på i litt over et år nå, og de har hanket inn prisen som beste ny norske bryggeri 2016 av RateBeer, og det fortjener de. Bjarte og Tone solgte enebolig og kjøpte leilighet, resten av pengene brukte de på å starte Salikatt. Så heldig som jeg er så har jeg fått smake de fleste ølene de har produsert, og de leverer godt håndverksøl.
 • Yeastside Brewing Company
  Yeastside er nyoppstartet bryggeri som ligger i Stavanger ØST, i lokalene til Fermenten. Spennende øl fra ivrige hjemmebryggere som har tatt det store skrittet fra hjemmebryggere til bryggeri. Kjenner disse to, og må si jeg er spent på å følge de i veien fremover.
 • Jåttå Gardsbryggeri
  Startet opp av 3 hjemmebryggere som ønsket å få ølet sitt ut til oss ølelskere. Har bygget seg bryggeri i en bondegård på Jåttå, og leverer godt øl. Spennende trio å følge med på fremover.
 • Sandnes Kjøkkenbryggeri
  Et lite bryggeri drevet i KinoKino lokalene i Sandnes som hører til Sandnes Kulturhus. Har generelt lite informasjon om denne gjengen, men de har øl i egen pub på KinoKino, pluss at de deltar på Sur&Bitter Ølfestival. Har lagt til link til Untappd siden for bryggeriet.
 • Berentsen Bryggeri
  Gammelt Rogalands bryggeri som har brygget øl i Egersund i årevis. I det siste har det begynt å komme mer spennende brygg fra den kanten. Fred Berentsen som er sønnen til Harald Berentsen har fått seg bryggerimester utdannelse, og har nå fått slippe til i bryggeriet. Har tro på at det nå skal komme mer spennende fra Sør-Fylke.