Hjemmelaget maltbrød

Maltbrød

Brød bakt med litt av malten etter mesk er fantastisk godt.

Så er det jo en grei måte å bli kvitt bittelitt av restene etter brygging.

Vi har lest en del om baking av brød med mesket malt, og det er utrolig mange oppskrifter der ute. Fruen i huset prøvde seg litt frem og endte opp med en oppskrift som er superenkel, og brødet blir knallgodt. Brødet er smakfullt, saftig og holder seg utrolig godt i brødskuffen. Vet det også finnes mange oppskrifter på knekkebrød der ute, men der er ikke noe vi har prøvd oss på enda.
Vet det er flere som bruker litt av vørteren i stedet for vann, vi har ikke prøvd dette. Ser for meg at brødet blir en del søtere om man bruker vørter i stedet for vann, og jeg er ikke spesielt glad i grovt brød med sirup. I tillegg er det en del fuktighet (vørter) i selve malten etter mesk, så dette holder for vår del.

Oppskrift.

5 dl mesket malt
5 dl vann
1 tsk salt
1 pk gjær
Tilsett hvetemel til du har en god brøddeig

Forhev ca 30 min.
Rull ut til 2 stk brød, gjerne i brødform.
Etterhev 30-60 min.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 45 min.
Dunk i bunnen av brødet for å sjekke om brødet er ferdig. Lyden skal være hul.

Bon appetit!

Maltbrød 01

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.