Hjemmelaget maltbrød

Maltbrød

Brød bakt med litt av malten etter mesk er fantastisk godt.

Så er det jo en grei måte å bli kvitt bittelitt av restene etter brygging.

Vi har lest en del om baking av brød med mesket malt, og det er utrolig mange oppskrifter der ute. Fruen i huset prøvde seg litt frem og endte opp med en oppskrift som er superenkel, og brødet blir knallgodt. Brødet er smakfullt, saftig og holder seg utrolig godt i brødskuffen. Vet det også finnes mange oppskrifter på knekkebrød der ute, men der er ikke noe vi har prøvd oss på enda.
Vet det er flere som bruker litt av vørteren i stedet for vann, vi har ikke prøvd dette. Ser for meg at brødet blir en del søtere om man bruker vørter i stedet for vann, og jeg er ikke spesielt glad i grovt brød med sirup. I tillegg er det en del fuktighet (vørter) i selve malten etter mesk, så dette holder for vår del.

Et tips angående mengde med vann.
Om masken er veldig fuktig trenger en mindre vann enn om masken er tørket litt. Så juster mengden vann til deigen er slik den skal være 😉

Oppskrift.

5 dl mesket malt
5 dl vann (ca mengde)
1 tsk salt
1 pk gjær
Tilsett hvetemel til du har en god brøddeig

Forhev ca 30 min.
Rull ut til 2 stk brød, gjerne i brødform.
Etterhev 30-60 min.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 45 min.
Dunk i bunnen av brødet for å sjekke om brødet er ferdig. Lyden skal være hul.

Bon appetit!

Maltbrød 01

2 thoughts on “Hjemmelaget maltbrød

    1. Hei

      Ser jeg ikke har oppdatert oppskriften. Det er fruen i huset som baker, og hun har stålkontroll på konsistens på deig osv.
      Hun har gått over til er å justere mengden vann for å få deigen slik hun vil ha den. Om masken er veldig fuktig tilsetter hun mindre vann enn om den har stått og dampet av seg og tørket litt. 5dl er et greit utgangspunkt, og så justere ut ifra hvor fuktig masken er 😉
      Håper du treffer bedre neste gang. Slike brød er knallgode og holder seg saftige lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.