Etiketter

Etiketter er gøy!

Dette er noe jeg har jobbet en del med. Jeg synes det er kjekt å gi bort en flaske skikkelig godt hjemmebrygget øl som i tillegg ser bra ut rent visuelt. Det blir liksom prikken over i’en.

Det er mange muligheter med etiketter. Jeg begynte med å bruke nettsiden beerlabelizer og lagde enkle etiketter ut fra malene som ligger tilgjengelig der inne.
Men jeg fant fort ut at jeg ville ha mitt eget preg på mine flasker, så jeg satte igang en prosess med å finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. Leste om alle slags bildeprogrammer, så muligheter er det nok av. Av alle programmer som finnes så endte jeg opp med å bruke Excel. Der var det enkelt å lage en fast mal, for så å bytte bilder, endre farge og endre tekst i de forskjellige boksene. Endte opp med enkle etiketter der jeg fikk satt min egen logo og valgte en font jeg brukte på alle etikettene. Da fikk jeg enkelt lagt inn den informasjonen jeg ønsket å vise til de som fikk øl av meg.

Etterhvert begynte jeg å teste ut Microsoft Publisher som er en del av Office pakken. Dette er et program som virkelig passer til å lage etiketter. Her kan man lage rammer, legge til farge, tekstbokser, justere rekkefølge på lagene, legge til bilder som kan redigeres og justeres. Det er også mange maler tilgjengelig i programmet. Samtidig jobbet jeg med å få på plass nytt design og ny logo som er mer moderne og stilrent.

En kompis har også bidratt med å lage et par etiketter for meg, de ble lagd i PhotoShop. PhotoShop har helt klart hauger og lass med funksjoner og muligheter for å redigere, og jeg vet det er mange som bruker det programmet.

Legger ut noen av etikettene mine med litt forklaring. Her kommer etiketter lagd i excel først.

KneeHigh Lager Jule Smellen

KneeHigh Lager fikk navnet nettopp pga at jeg brukte knestrømper når jeg tørrhumlet. Var tom for humleposer, så måtte jeg bare finne på noe. Kjørte i butikken og handlet knestrømper, kokte disse, sprayet med star san, fylte på med humle og slengte oppi dunken. Spennende og morsomt på en gang, og ølet ble en suksess. En herlig og frisk lager, snadder sommerøl.
Jule Smellen fikk navnet pga alkoholstyrken. Planen var ikke at denne skulle bli så kraftig. Men i fjor sommer på de varmeste dagene, så ble det vledig varmt i kjelleren der dunken stod for gjæring. Dette var nok med på å kjøre gjæren såpass langt ut som den gikk. Fryktet at hele greia ble ødelagt, men det ble en fantastisk belgisk inspirert juleøl.

Smokin MrWeissenberg

Devils 7 hel

Smokin Mr.Weissenberg er en dunkelweissen krydret med røykmalt og rugmalt, det ble den beste hveteølen jeg har brygget, fantastisk godt. Måtte få med noe med røyk i navnet på ølet, og noe med wheat eller weiss. Plutselig poppet Smokin Mr. Weissenberg opp.
Devils 7 er noe alla Tank 7, tok utgangspunkt i den oppskriften, men endret på malten for å gjøre det til mitt brygg, så tilsatte jeg en essens med masse fruktighet og habanero. En fruktig og herlig øl som varmer noe djevelsk etterpå.

Stormtroopers delight hel

The Blond Sister hel

Disse to etikettene er til to forskjellige øl som stammer fra samme vørter. Det kjekkeste med disse to er at oppskriften er egenkomponert 😀
Stormtroopers Delight er en herlig Cream Ale gjæret med California Ale Yeast, gjæret på litt høyere temperatur enn anbefalt for å få litt mer fruktighet, snadder lyst og lettdrikkelig sommerøl.
The Blonde Sister er en belgisk blonde, og er rett og slett den blonde søsteren til cream alen. Gjæret med Belgian Golden Ale gjær. Fantastisk god, er absolutt noe av det beste jeg har brygget!

Så over til etiketter som er lagd i Publisher. I tillegg har jeg begynt med QR kode på etikettene for å gjøre det enklere for de som bruker Untappd…..jada, bryggeriet er registret i Untappd med alle øl som er tilgjengelige 😉

Norsk Juletrippel 2015

Norsk Quadish hel

Disse to etikettene er også til øl lagd av samme vørter.
SolliHagens Juletrippel er en belgisk mørk trippel gjæret med Trappist gjær. Tok utgangspunkt i Kinn sin Tomasmesse som er en quadruple, men ville dempe den litt. Har ikke mulighet til å bruke den mengden med malt når jeg brygger i speidelen. Trippel skal i utgangspunktet være lyst, men denne er mørk, og skikkelig snadder.
Norsk Quad’ish er gjæret med den norske gjæren fra Stryn, et utrolig spennende brygg. Samme vørter som juleølet, og en hissig gjær, så denne ble nesten en quadruple, ABV på 9,9%. Derfor navnet Quad’Ish. Ville vise det flotte landskapet fra Stryn på denne etiketten, så layouten på denne er nesten likt det jeg brukte tidligere. Font og logo er ihht oppdatert stil.

Crazy India Saison

Pers Cream Ale

De siste etikettene jeg har lagd.
Crazy India Saison er en krysning av IPA og Saison, brygget er proppet med Amarillo og Sorachi Ace og er tilsatt en essens kokt på ananas, mango, appelsinskall, sort pepper og korianderfrø. Brygget er primærgjæret med vermont gjær og sekundærgjæret med saison gjær, og i tillegg er den tørrhumlet med Aji Amarillo Chili som skal gi brygget enda mer fruktighet. Et CRAZY eksperiment fra min side, så gleder meg til det er ferdig.
1975 Cream Ale er en av to etiketter som er til mine brødre sin 40 års dag i juni. Ja de er tvillinger, så det ble min egen Cream Ale med to varianter og bilder som representerer årstallet og interessene de har 😉

Disse to etikettene ble lagd av min kompis Morten Frankrig, og de er lagd med PhotoShop, fantastisk kule etiketter!

Dark Knight

Mandalorian

 

Dark Knight Imperial Stout er så langt det kraftigste og mørkeste ølet jeg brygget. Morten sto fritt til å finne på tema, og han hadde store planer om Star Wars tema for begge bryggene, men han fikk for seg at Dark Knight var det riktige for stouten, og jeg ble superfornøyd.
Mandalorian Brown Ale fikk Star Wars tema som planlagt, og Morten har en forkjærlighet for Bobba Fet i Star Wars, og resultatet ble knallbra.

Håper dette gir inspirasjon til å sette igang med etikettproduksjon.

4 thoughts on “Etiketter

 1. Jeg må virkelig si at jeg digger dine øletiketter. Jeg er blitt en ihuga brygger (amatør), men ølet mitt smaker som om det er laget i himmelriket 🙂 Har en «Bar» på låven og gir også bort i gave mye øl (selger ikke), men jeg skulle hatt noen fiiiine øletiketter – og min fantasi er min største begrensning der. Har sett etter på den vide web og fant ført noe som appelerte til meg da jeg fant din side 🙂 Hjelper du meg meg med etiketter?
  Arne

  1. Hei

   Beklager virkelig at du ikke har fått svar på denne henvendelsen.
   Jeg har ikke vært så aktiv på hjemmesiden min i en periode, men jeg har nå fulgt med på om det er aktivitet der inne.
   Siden det snart er 3 måneder siden du la inn denne forespørselen, så ser jeg for meg at du allerede har funnet ut av etiketter.
   Om du ikke har fått til det du er ute etter, så skal jeg selvfølgelig hjelpe deg.
   Geir

  1. Kjekt å være inspirasjon for andre.
   Lykke til, send gjerne forespørsel om du vil ha noen tips og triks 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.