Et annerledes ølkrus!

Ølglass er noe som er et tema blant hjemmebryggere og øl-elskere.


Hvilke glass er best til hvilke øl osv. Nettet er lesset med tester og tilbud på pakker med alle varianter av ølglass. Jeg har selvfølgelig hevet meg på og har kjøpt IPA-glass, hveteølglass, stoutglass, lagerglass, TEKU-glass osv…… Jeg har prøvd å drikke forskjellige øl fra forskjellige glass for å teste ut om det smaker annerledes. Generelt vil jeg si jeg kjenner liten forskjell i smak, men opplevelsen av ølet er annerledes. Personlig bruker jeg for det meste et tulipanformet glass. Et glass jeg synes gir en god opplevelse av aroma og smak. Fanger nesen opp mer aroma, så vil det påvirke hvordan vi opplever smaken.

Jeg har vel etterhvert blitt en ølnerd, hipster, lidenskapelig (kanskje gal) hjemmebrygger som til og med har anlagt skjegg i mine voksne dager! Så da en kjenning tok kontakt og lurte på om jeg var interessert i å teste et helt annerledes ølkrus, så måtte jeg jo bare prøve det! Kjenningen er Kenneth Engelsgjerd, og han har startet opp nettbutikken Engelsgjerds BEER Accessories import av tinnkrus fra Wentworth Pewter. Måtte inn og sjekke utvalget og falt for kruset som heter Monarch, tinnkrus med detaljer i messing. Ville selvfølgelig også ha med gravering av SolliHagens Brygghus. Litt kjipt jeg ikke fikk velge fonten jeg bruker i logoen min, men kjørte nå på med gravering uansett.

Det tok ikke lange tiden før kruset dukket opp, så da var det på tide med testing.

 

Å drikke øl fra tinnkrus oppleves helt annerledes enn å drikke fra glass. Metallet leder temperatur bedre enn glass, og koppen ble like kald som ølet i koppen. Av en merkelig grunn oppleves derfor ølet kaldere enn det er (nå sammenligner jeg det å drikke ølet fra et vanlig glass). Jeg fikk også låne et stoutkrus, som ser utrolig lekkert ut og har et mer moderne og rundt design. Kruset har de samme egenskapene, men oppleves litt mer behagelig å drikke av.

Det er veldig uvant å drikke ølet på denne måten i starten, men så lenge det er noe godt i koppen venner man seg fort til det. Koppen har full pott når det gjelder kulhetsfaktor, og er det noe som i disse tider scorer høyt så er det jo nettopp det å ha noe annerledes og kult. Kan også se for meg at det å dekke opp middagsbordet med slike ølkrus gir en ekstra piff til selskapet. Jeg fikk kjøpt meg noen uKeger via Kickstarter, og må si at tinnkruset ser rålekkert ut sammen med uKegen……kremt…..hipster!!

Jeg har også fått laget meg et glasskrus med gravering, også levert av Kenneth. Han har en kontakt i nærområdet som graverer i både glass og metall. Er visst mulig å få gravert både tekst og bilder, men det stilles noen krav til filformat om man skal ha grafikk. Dette er et glass jeg har brukt mye etter jeg fikk det. Det er mer som et «gammelt» ølkrus med litt tyngde. Kruset er utrolig behagelig å drikke av og holder ølet kaldt lenge. Så har dette helt klart også en kulhetsfaktor når jeg har S|H Brygghus gravert på glasset.

Om du er interessert i å kjøpe ølkrus, glass, kaffekopper osv så er det bare å sjekke ut siden til Kenneth, Engelsgjerds BEER Accessories på Facebook.

Nei nå fikk jeg lyst på en kald øl!
Skål alle sammen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.